> module 1 Inleidiing
 

GENERATIE PANDEMIE

Generatie Pandemie

Module 1 Module 2 Module 3 Module 4 Module 5 Module 6

Module 1
InleidingIntroDe Covid pandemie heeft op iedereen een uiterst zware impact. Er zijn veel boze gevoelens en onbegrip voor de maatregelen en dit is niet anders bij jongeren. Maar waarom werden die maatregelen genomen? Wat probeerden politici te bereiken met die maatregelen en kon dat niet op een andere manier bereikt worden?

In dit STEM-traject leren jullie de onderliggende wetenschappelijke kennis over het virus, de pandemie, en de impact ervan. Met deze kennis zullen jullie de link kunnen leggen tussen de maatregelen en het beoogde doel van die maatregelen.

Er zijn verschillende mogelijke inleidingen voor dit STEM-traject. Je leerkracht zal jullie laten weten welke inleiding jullie volgen. In deze inleidingen kunnen jullie jullie mening geven over de maatregelen en de impact ervan op verschillende bevolkingsgroepen. Jullie kunnen klassikaal praten over de vragen die er nog leven rond de pandemie en de genomen maatregelen. Na deze inleiding we dieper in de wetenschappelijke achtergrond.

In de afsluiter van het traject zullen jullie terugkeren naar de inleiding om te zien jullie met de opgedane kennis een nieuwe blik hebben op de maatregelen en de opmerkingen die jullie in het begin maakten. Het is dan ook het moment om zelf maatregelen voor te stellen die volgens jullie de situatie beter aanpakken en in groep een strategie overeen te komen om de pandemie aan te pakken.