Brightlab E-classroom

Online leren

Brightlab E-classroom


Het digitaal leerplatform van Brightlab biedt je gratis modulaire, ‘blended-learning’- projecten aan. Kies uit ons ruim aanbod!

Registreer je op een van de e-cursussen via de brightbib. Je krijgt onmiddellijk toegang tot de cursus. Bovendien bieden we je als "premium content" via filmpjes en downloads wegwijs met blended learning.

Of ga onmiddellijk van start.


Arduino Hello World

SO 2de graad

Arduino Hello World

'Arduino: Hello World' maakt je wegwijs in de wereld van het 'brein' van de meeste elektronische toestellen - de microprocessor. Het project laat je proeven van het programmeren.

Arduino Fijnstof

SO 2de graad

Arduino vanonder 't Fijnstof

Bestudeer hoe de concentratie van fijnstof kan gemeten worden en doorloop de fasen voor het ontwerp van een Arduino-gestuurde optische fijnstofdetector.

SO 3de graad

imec: inzoomen op chiptechnologie

De komst van chiptechnologie heeft ons leven drastisch veranderd. Chips zijn vandaag alomtegenwoordig; geen enkel aspect van ons leven en werk kan nog zonder. Daarom lanceren Brightlab en imec de MOOC: Inzoomen op chiptechnologie.

Generatie pandemie

SO 2de en 3de graad

Generatie pandemie

Digitaal leertraject rond de centrale vraagstelling: ‘Hoe raken we voorbij de huidige COVID-19-crisis?’.

Generatie pandemie

SO 1ste graad

Planetwatch

Hoe sensibiliseer je je leerlingen voor de kwaliteit van de lucht? PlanetWatch doet het via een wetenschappelijk experiment met bio-indicatoren op bladeren van de es en esdoorn.

Water in de stad

SO 1ste graad

Water in de stad

Water in de stad is een STEM-project dat ingaat op het probleem van stedelijke wateroverlast.

Edubox

SO 3de graad

EDUbox

EDUbox, een eductatief concept, laat jongeren kennismaken met één bepaald maatschappelijk thema. Educatie projct i.s.m. VRT NWS.

wetenschappelijk en technisch proces

SO 1ste graad

Onderzoekend en ontwerpend leren

Het wetenschappelijk en technisch proces