EDUbox

Beleef de wereld met een frisse blik

EDUboxInhoud

Dompel je klas onder in boeiende thema’s met interactieve leerervaringen op maat van jongeren, verrijkt met audiovisueel materiaal en VRT-experten.Heel wat mensen komen nu al dagelijks in contact met artificiële intelligentie (AI), vaak zonder het te beseffen. Maar wat is AI precies? En hoe werkt het dan? De vierde EDUbox van VRT NWS helpt leerlingen al een eind op weg.
start
Of we nu naar school of de sportclub gaan of op bezoek bij familie of vrienden: we verplaatsen ons meermaals per dag. Mobiliteit speelt dus een belangrijke rol in ons leven. En toch heeft Vlaanderen heel wat verkeersproblemen. Deze EDUbox helpt leerlingen keuzes te maken voor een duurzame verkeersontknoping.
start
Het coronavirus heeft onze levens op zijn kop gezet, ook die van jongeren. Toch is het niet de eerste pandemie die de wereld in zijn greep heeft. En het zal wellicht niet de laatste zijn. De EDUbox Pandemie laat jongeren op een interactieve en laagdrempelige manier zien hoe pandemieën een uitdaging vormen voor mens en wetenschap.
start
Jongeren worden overspoeld met boodschappen over duurzaamheid, waardoor ze door het bos de bomen niet meer kunnen zien. De 'EDUbox Duurzaamheid: Nu maken voor de toekomst' gaat dieper in op het thema duurzaam consumeren en produceren.
start
Neem hier een kijkje naar andere eduboxen
EduBOX